Joomla project supported by everest poker review.

 Other languages / Română / Idei pentru Ziua Dansului

 

 

Idei pentru Ziua Dansului

www.danceday.cid-portal.orgÎn fiecare an, milioane de dansatori din întreaga lume celebrează Ziua Mondială a Dansului pe 29 aprilie. Inițiată în 1982 și coordonată de CID, ea nu este legată de o anumită formă de dans.

În plus față de documentele noastre "Pregătiri pentru Ziua Dansului" și "Mesajul oficial anual", aici este o listă de idei pentru această zi specială. Vrem să ne asigurăm că tot mai mulți oameni de pe planetă vor practica dansul, viziona dansul sau se vor gandi la dans.

1. Evenimente
Efectuați un eveniment, nu așa cum ați fi făcut într-o altă zi, ci una diferită: modificați conținutul spectacolului sau locul de desfășurare sau modul în care îi faceți publicitate sau persoanele care îl execută.

2. Orele de dans
Predați  într-un mod diferit: dețineți ore non-stop, predați unor persoane noi (foarte tinere, foarte bătrâni, defavorizate, trecători etc.), în locații noi (grădiniță, supermarket, fabrică, închisoare, , barăci, etc.).

3. Prelegeri
Explicați dansul: oamenii sunt obișnuiți să se uite la dans sau să se danseze, dar foarte rar se gândesc la dans. Spuneți-le despre acestea sau invitați vorbitori din diferite domenii (istorici, scriitori, jurnaliști, pictori, muzicieni, politicieni, religioși etc.) să vorbească despre dans.

4. Expoziții
Puteți expune colecții de costume, fotografii, accesorii, cărți poștale, timbre poștale, postere, cărți, lucrări ale dansatorilor sau elevilor, etc.

5. Articole
Scrieți un articol și îl trimiteți spre publicare unei reviste sau unui ziar. Cereți unui jurnalist să scrie un articol cu ​​dvs., prezentând munca și ideile dvs. Scrie o poezie; face un blog; utilizați mediile sociale pentru a difuza știri, fotografii, videoclipuri.

6. Programe
Cooperați cu un post TV sau radio pentru a realiza un program.

7. Parade
Paradele sunt foarte populare și mobilizează mulțimile să urmărească. Există trei tipuri: a) Ansamblurile avansează mai mult sau mai puțin continuu în timp ce dansează. b) danseaza cateva minute, apoi avanseaza impreuna, apoi danseaza din nou, c) danseaza pe platformele trase de masini. Secțiunile CID colaborează cu municipalitățile pentru a organiza parade sau alte evenimente.

8. Decoratiuni
Locurile publice sunt decorate în jurul temei dansului. Și locurile private, cum ar fi vitrinele sau fronturile clădirilor - puteți cere proprietarilor de magazine să participe la un concurs pentru cea mai bună decorare.

9. Politica deschisă a UNESCO
Ziua Dansului este deschisă tuturor, nu există drepturi de autor, nici exclusivitate, nici priorități.
Ziua Dansului se adresează tuturor: dansatori și non-dansatori, amatori și profesioniști, companii nou înființate și vechi, companii private, precum și instituții și agenții publice.


Dr. Alkis Raftis
Președinte al CID
UNESCO, Paris

 

 

 

Dance Day        يوم الرقص       Journée de la Danse       舞蹈日       Día de la Danza       День Танца 

a program of the International Dance Council CID at UNESCO
the official organization for Dance world wide
www.cid-portal.org    www.cid-world.org

Saturday the 13th. Design by JoomlaTemplateMaker.